dijous, 13 de gener del 2011

Четверг- Рыбный день! - Dijous, dia del peix!

Сегодня, 13 января, посвящен рыбе и рыбакам.
Мы посетили рыбный порт в городе L'Escala, фабрику самых вкусных (на мой взгляд) анчоусов Anxoves de l'Escala и ассоциацию (центр) рыбаков Maram.
Подробнее обо всем.
Центр рыболовства MARAM- так проще понять.И если читать наоборот-mar-mar.
Одна из основных целей Центра является содействие развитию образования и передачи
знаний, связанных с рыбой и ее ловлей вблизи города и вообще в море.
Ассоциация рыбаков в некотором смысле является первым объединением, которое проводит

интернет-аукционы по продаже рыбы, и использует практику ответственного рыболовства, то есть пропагандирует уважение к окружающей среде. Школа (центр) оснащена современной кухней, где проводят мастер-классы шеф-повара, а также удобными практическим кабинетами, где даже школьники и подростки могут получит представление об искусстве рыболовства и простой жизни рыбака. Так же проводятся различные туры- рыбалки, перед началом которых вам объясняют способ ловли, структуру корабля, так же дают знания о видах рыбы и способах ее хранения и переработки.
Не все так просто в ежедневной и трудной работе рыбаков. Как известно, есть несколько сезонов, когда разрешена ловля определенного вида рыбы, так же есть установленные способы ловли, устройства и тайминг,если хотите знать. Все это направлено на поддержку морской среды обитания и сохранение природных ресурсов района.
Прямо с маленьких баркасов рыбаки транспортируют рыбу в цеха, где ее сортируют и хранят до аукциона. Первый Он-лайн аукцион я наблюдала не в центре, а в ресторане (за несколько дней до описываемого события), где шеф-повар Педро (ресторан L'Horta) покупал себе рыбу.Очень удобно и практично. Далее рыбу везут по адресу. Теперь я понимаю, почему нет каталонской (испанской) рыбы и морепродуктов у меня в Москве в достаточном количестве. Она раскупается местными ресторанами. Рыбы не очень много, но она - свежая и живая!


El dia d’avui, el 13 de gener, està dedicat als peixos i als pescadors.
Varem visitar el port de pescadors i la fàbrica d’anxoves a l'Escala (les més delicioses segons el meu parer) i l’associació (centre) Maram dels pescadors.

Aquí en teniu més detalls.
El nom del Centre de Pesca MARAM és més fàcil d’entendre, si es llegeix a l’inversa “mar-mar”.
Un dels principals objectius d’aquest centre és promoure la formació i la transmissió dels coneixements sobre els peixos i la pesca a prop de la ciutat i al mar en general.
L’associació dels pescadors és, en certa manera, la primera agrupació que organitza  unes subhastes de la venda del peix per Internet i promou la pesca responsable pel que fa al medi ambient. L’escola (el centre) està equipada amb una cuina moderna, on els caps de cuina experts donen les classes. A més a més, disposa de les sales adaptades, on els nens i adolescents poden descobrir l’art de la pesca i la vida senzilla dels pescadors. També s’hi organitzen unes sortides de pesca, abans de les quals es donen les explicacions sobre els mètodes de pesca, estructura del vaixell, tipus de peixos, la seva conservació i transformació.
La vida quotidiana i el treball dels pescadors no són gens fàcils. Com se sap, hi ha unes temporades, quan la pesca està permesa per només alguns tipus de peixos. A més a més, s’estableix la manera de pescar, les eines i les dates de pesca. L’objectiu
n’és el suport al medi marí i la conservació dels recursos naturals de la zona.
Els pescadors transporten el peix directament des de les seves petites barques al magatzem, on el classifiquen i guarden fins a la subhasta. La primera subhasta on-line no la vaig veure al centre, si no a un restaurant (uns dies abans), quan el cap de cuina Pedro (restaurant L'Horta) va comprar peix. És molt còmode i força pràctic. Desprès transporten el peix a l’adreça del destinatari. Ara entenc millor, perquè no es troba el peix i marisc català (espanyol) a Moscou en quantitats suficients. Són els restaurants locals que els compren. No hi ha una gran quantitat de peix, tanmateix és viu i molt fresc.

 




Anxoves de l'Escala

Фабрика по производству анчоусов-самая популярная рыбка- меня просто потрясла !
Это даже не фабрика, а ручное ремесло. Потому как все делается вручную, практически на всех этапах производства. Начиная с обработки, соления и консервирования. Работают одни женщины, их мужья- рыбаки. Руками отделяют голову, потрошат, далее солят.
На вкус хороший выдержанный анчоус напоминает....мясо.  Насыщенный вкус, структура, цвет! По истине, лучшие анчоусы, которые я когда-либо пробовала!


Anxoves de l'Escala

Aquesta fàbrica de la producció d'anxova, el peix més popular, em va impressionar força !
Ni tan sols és una fàbrica, és un art, ja que ho fan tot manualment en gairebé totes les etapes de producció, començant per la transformació, decapatge, salmorra i enllaunat.  Hi treballen només les dones, els seus marits són pescadors. Separen el cap del peix manualment, treuen les tripes i posen la sal.
El gust de l'anxova recorda al gust de la carn: sabor dens, estructura, color. De fet són les millors anxoves  que mai he tastat.











Анчоусы выдерживают в соленой воде, соль используют крупную морскую--кристаллы. Далее выдерживают в бочках в прохладном месте. Срок от 6 до 8 месяцев. И потом отделяют филе и закатывают в емкости- баночки, пластик, стекло....В соли, в масле, в уксусе.
В России есть ли и есть аналог приблизительный, то это наша селедка. Но, как вы понимаете, это другой продукт. Сразу вспомнилось наше любимое блюдо--Сельдь под шубой))


Les anxoves es mantenen en aigua salada amb la sal marina gruixuda, cristallitzada.
A continuació les guarden en barrils al lloc fresc durant 6 a 8 mesos. Després separen els filets i els confeccionen en pots de vidre o plàstic, o bé en llaunes, amb sal, oli i vinagre.
A Rússia hi tenim un producte una mica semblant: és la nostra arengada, però està clar que és un producte totalment diferent. Me’n recordo el nostre plat preferit que és  arengada en un abric de pell”.


Надо уметь выбирать! Эта марка -лучшая!

Hem de ser capaços de triar Aquesta marca és la millor.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada