dissabte, 22 de gener del 2011

Cuina Volcanica.. Что это?

Продолжая "мясную тему" отмечу еще несколько мест.
Четырнадцать лет назад родилась идея создать группу ресторанов "Сuina Volcanica" определенной географической зоны. А зона эта - природный ареал вулканической земли и по сути - национальный парк, с особенной почвой и природой- Garrotxa. Для кулинаров это- Земля продуктов, она богата и разнообразна: кукуруза, грибы, каштаны, улитки, кабан, трюфеля, фасоль, черная репа, свинина, пшеница и многое другое..И группа ресторанов "Куина Вулканика" поддерживает традиции, из поколения в поколение передает знания и опыт и открывает новые возможности современной, домашней вулканической кухни. Защищая и оберегая тем самым в своих очагах целостность кухни этого географического района.
Ресторан "Ossos"- яркий пример вулканической кухни. В меню ресторана нет рыбных блюд. Потому что рядом  нет моря. Все блюда из мяса: поросячьи ножки, ушки, кровяные колбаски, кролик, кабан...и самые известные и лучшие в округе- эскуделья и карнодолья (escudella, carnd'ollа).
Рецепты просты и прекрасны- только мясо.  Эскуделья-- это специальный зимний суп из густого мясного бульона с овощами и макаронными изделиями, а карнодолья-- это большое ассорти изо всех частей свинины, включая бутифарры негро и пеллоты ( большие рубленные котлеты из свинины и телятины, приготовленные в мясном бульоне)... Шеф-повар готовит их по рецепту своей бабушки. И нет ничего удивительного, ведь ресторану 30 лет! Это говорит само за себя..Храните традиции, берегите землю.


Que és la cuina volcànica ?

Parlant de la carn, voldria destacar uns punts més.

Fa 14 anys va néixer una idea de crear un grup de restaurants de cuina volcànica en una zona geogràfica determinada que va ser la Garrotxa, terra volcànica i un parc natural, amb les característiques de sòl i de naturalesa corresponents. Per als cuiners es la regió amb una gran varietat de productes: blat de moro, xampinyons, castanyes, cargols, carn de senglar, tòfones, fesol, nap negre, carn de porc, blat, etc. El grup dels restaurants "Cuina Volcànica” en manté la tradició de generació en generació, obre nous horitzons per a la cuina moderna en base dels seus coneixements i experiències de la cuina volcànica. D’aquesta manera hi protegeixen i conserven les tradicions culinàries.
El restaurant "Ossos" és un clar exemple de la cuina volcànica. La carta d’aquest restaurant no conté cap plat de peix, ja que no està a prop del mar. Tots els plats de carn: peus de porc, orelles, botifarra, conill, senglar són els millors en aquesta regió, a més a més la seva escudella i carn d’olla hi són força conegudes.
La recepta és senzilla, només s’hi fa servir la carn. L’escudella és una sopa especial d’hivern en base d’un brou espès amb verdures i pasta. La carn d’olla és l’assortiment de totes les parts de carn de porc o de vedella, botifarra negra i blanca, pilotes de carn de porc i carn de vedella, cuites en brou de carn. El cap de cuina ho prepara segons  la recepta de la seva àvia. Doncs no és d’estranyar, ja que el restaurant està obert de fa 30 anys, el fet que parla per si mateix. Conserveu les tradicions, prengueu cura de la terra !




Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada