dissabte, 15 de gener del 2011

Капля солнца! Oli de L'Emporda!

Настоящее открытие ожидало меня сегодня....Качество испанских продуктов, а именно оливкового масла категории DOP марки MASETPLANA, в местечке Garriguella.
Что и говорить! Посетить в солнечный день (а их здесь много) настоящую оливковую рощу, увидеть весь процесс переработки собранных оливок и производства масла. Современные технологии, дань традициям и много солнца, которое наполняет каждый плод неповторимым ароматом. Экологическая зона!
В результате- Oli d'oliva verge extra!
Семейный бизнес начался с 1823 года, когда еще использовали масло-прессы и оливы собирали только руками. Это потом уже появились машины и инструменты, и сегодня "маслобойня" перерабатывает до 70 тыс. кг оливок в сутки. 
Дегустация масла сопровождалась демонстрацией (в натуре) переработки и отжима плодов, а также очень удачной и вкусной презентацией блюд, созданных с участием масла марки MASETPLANA. Шеф мастерски продемонстрировал сочетание масла с мясом, овощами и шоколадом.
Я не удержалась и попробовала прямо с элеватора оливки---крепкий, яркий аромат жизни.



Avui he fet un descobriment autèntic. Es tracta de la qualitat dels productes espanyols, en concret de l’oli d’oliva DOP de la marca MASETPLANA de Garriguella. He tingut sort de visitar unes plantacions d’oliveres durant un dia de sol (aquí n’hi ha molts), veure tot el procediment de transformació de les olives recollides per a la producció de l’oli. La tecnologia moderna, les tradicions i el sol que omple totes les fruites d’un aroma únic, fa d’aquest conreu una zona ecològica, i com a resultat s’hi extrau l’oli d'oliva extra verge.
Aquesta empresa familiar va començar a produir oli d’oliva l’any 1823, quan recollien i premsaven les olives manualment. Les màquines i eines especials en van aparèixer  més tard. Avui en dia l’empresa transforma uns 70.000 kg d'olives al dia.
El t
ast d'oli va ser acompanyat d’una demostració de la transformació i extracció de les olives, així com per la presentació ben feta i força bona dels plats, cuinats amb l’oli de la marca MASETPLANA. El cap de l’empresa va ensenyar la perfecta combinació d'oli amb la carn, les verdures i la xocolata.
No
vaig poder resistir i vaig tastar les olives crues: tenien un gust fort, amb un aroma molt viu








До сегодняшнего дня мое предпочтение на работе и дома отдавалось итальянским сортам, но теперь ясно, что качество и вкус испанского масла изменили мое представление . Не знаю, есть ли в Италии масло подобного нежного  фруктового аромата...Знаю точно-   в Каталунии такое масло есть! Мoli d'oliva d'en Maset...



Fins ara els meus olis d’oliva preferits a nivell professional i particular han estat els italians, tanmateix es ben clar que la qualitat i el gust de l’oli d’oliva espanyol ha canviat el meu punt de vista. No sé si a Itàlia existeix un oli d’oliva semblant amb una aroma afruitada i suau, però tinc clar que aquest tipus d’oli es pot trobar a Catalunya! Moli d'oliva d'en Maset !

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada